Εγγραφές

Home » Εγγραφές

& OPAP MARATHON EXPO

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ο «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός» είναι μία ετήσια διοργάνωση που λαμβάνει μέρος κάθε δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ο 41ος “Μαραθώνιος Αθήνας. ο Αυθεντικός” θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2024.

Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ και το 5km Universities Night Run της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024, ενώ την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος, ο Αγώνας Δρόμου 10χλμ και ο Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1,2χλμ.

Το πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, περιλαμβάνει 5 Αγώνες στους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε (εφόσον πάντα πληροίτε τους Όρους Συμμετοχής):

→ Μαραθώνιος Δρόμος
→ Αγώνας Δρόμου 10χλμ
→ Αγώνας Δρόμου 5χλμ
→ Αγώνας Παιδιών 1,2χλμ
→ 5km Universities Night Run

Για όλους τους αγώνες της διοργάνωσης ισχύουν ηλικιακά όρια συμμετοχής που ορίζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου- World Athletics. Πιο συγκεκριμένα:

  • Στον Μαραθώνιο Δρόμο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα άνω των 18 ετών, δηλαδή δρομείς που έχουν γεννηθεί τουλάχιστον το 2006 και μεγαλύτεροι.
  • Στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 10χλμ και 5km Universities Night Run μπορούν να λάβουν μέρος άτομα άνω των 12 ετών, δηλαδή δρομείς που έχουν γεννηθεί τουλάχιστον το 2012 και μεγαλύτεροι.
  • Στον Αγώνα Παιδιών 1,2χλμ μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, δηλαδή δρομείς παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2013, 2014 και 2015.

*Σημειώνεται ότι για τα παραπάνω όρια, καθώς και για τις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες του αγώνα λαμβάνεται υπόψη η χρονολογία και όχι η πλήρης ημερομηνία γέννησης.

Διαβάστε τους Όρους Συμμετοχής στους Αγώνες της διοργάνωσης για να επιβεβαιώσετε ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Η Επίσημη Περίοδος Εγγραφών για τη διοργάνωση “Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός” ανοίγει περίπου 6 μήνες πριν τον Αγώνα. Οι εγγραφές κλείνουν αυτόματα όταν το όριο συμμετοχής για τον κάθε αγώνα συμπληρωθεί ή το αργότερο την 1η Οκτωβρίου 2024. Όλες οι εγγραφές υποβάλλονται online.

Μπορείτε να επιλέξετε τον αγώνα και το επίπεδο εγγραφής που προτιμάτε εδώ.

Μπορείτε να καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό για τον αγώνα και το επίπεδο εγγραφής της επιλογής σας αποκλειστικά και μόνο με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας θα πρέπει να καταβάλλετε τη συνδρομή συμμετοχής αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας. Μετά αυτό το διάστημα και εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολή της συνδρομής η εγγραφή σας θα ακυρωθεί χωρίς προτερη ενημέρωση.

Όλοι οι δρομείς που έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, θα λάβουν email επιβεβαίωσης της εγγραφής τους μέσα σε επτά (7) εργάσιμες ημέρες στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.

Η Ομαδική Εγγραφή αφορά στην εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων, ανεξαρτήτως του αγώνα δρόμου στον οποίο επιλέγει να συμμετάσχει το κάθε μέλος της ομάδας (Μαραθώνιος Δρόμος / Αγώνας Δρόμου 10χλμ / Αγώνας Δρόμου 5χλμ) και επιπέδου εγγραφής.

Η ενδιαφερόμενη ομάδα θα πρέπει να στείλει αίτημα ενδιαφέροντος στο groups@athensauthenticmarathon.gr με τις θέσεις που επιθυμεί να δεσμεύσει ανά αγώνα δρόμου. Εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα πραγματοποιείται κράτηση θέσεων και αποστέλλονται αναλυτικές πληροφορίες και έντυπο συμπλήρωσης των στοιχείων των μελών της ομάδας.

Η συνδρομή συμμετοχής για τις Ομαδικές Εγγραφές έχει έκπτωση 5,00€ από τις τιμές των ατομικών εγγραφών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

Η Ακύρωση Εγγραφής και Συμμετοχής είναι δυνατή μόνο κατόπιν γραπτού αιτήματος μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2024. Εφόσον ένας εγγεγραμμένος δρομέας επιθυμεί να προχωρήσει με την ακύρωση της εγγραφής του θα πρέπει να στείλει σχετικό email αποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση cancellations@athensauthenticmarathon.gr.

Στην περίπτωση ακύρωσης εγγραφής ή συναλλαγής εντός του παραπάνω χρονικού ορίου, η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον κάτοχο με παρακράτηση 10,00€ για διαχειριστικούς λόγους, ανεξαρτήτως αγώνα, επιπέδου εγγραφής και λόγω ακύρωσης. Σημειώνεται πως τα ποσά δωρεάς σε ΜΚΟ δεν επιστρέφονται. Μεταφορά εγγραφής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2024 ΔΕΝ είναι εφικτή. Αιτήματα ακυρώσεων μετά τις 25 Σεπτεμβρίου δεν γίνονται δεκτά και δεν γίνεται επιστροφή της συνδρομής συμμετοχής είτε αφορούν σε εγγραφές που είχαν υποβληθεί προγενέστερα είτε μεταγενέστερα από αυτή την ημερομηνία.

Διαβάστε αναλυτικά την Πολιτική Ακυρώσεων της διοργάνωσης εδώ.

Το επιβεβαιωτικό μήνυμα εγγραφής, αποστέλλεται ηλεκτρονικά εντός επτά (7) εργάσιμων ημερών, από την στιγμή που υποβάλλατε επιτυχώς την αίτηση σας και προχωρήσατε στην καταβολή του ποσού της συνδρομής συμμετοχής σας σύμφωνα με τις οδηγίες πληρωμής (διαβάστε παραπάνω στο «Πώς μπορώ να προχωρήσω στην Πληρωμή;»)

Μετά από το πέρας των επτά (7) ημερών, και αν ακόμα δεν έχετε λάβει το σχετικό επιβεβαιωτικό email: 

  1. Αναζητήστε το στον φάκελο Ανεπιθύμητης Αλληλογραφίας σας, σε περίπτωση που έχει παραληφθεί εκεί
  2. Εάν προχωρήσατε στην πληρωμή επιτυχώς και ΔΕΝ το έχετε λάβει, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας στο registrations@athensauthenticmarathon.gr

Όλοι οι δρομείς που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής σε αγώνα της διοργάνωσης θα λάβουν, δέκα μέρες περίπου πριν τον αγώνα, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (email), που θα τους γνωστοποιεί τον αριθμό συμμετοχής τους.

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχή και του απαραίτητου υλικού για τον αγώνα για όλους τους συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων & Marathon EXPO της διοργάνωσης, το οποίο φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Πρώην Γήπεδο Ταεκβοντό), στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου. 

Οι ώρες και μέρες λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Δρομέων για το κοινό είναι οι εξής: 

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024: 13.00 – 20.00
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2024: 10.00 – 20.00
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024: 10.00 – 20.00
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024: 10.00 – 19.00 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Αγώνας Δρόμου 5χλμ: 17.00 – 18.45
5km Universities Night Run: 19.15 – 20.25

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Μαραθώνιος Δρόμος: 09.00 – 17.42
Αγώνας Δρόμου 10χλμ: 08.15 – 09.54
Αγώνας Παιδιών 1,2χλμ: 10.30-10.50

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Η ειδική τσάντα με ρούχα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, πρέπει να παραδοθεί 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν στους χώρους που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των πλαστικών τσαντών γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής και με τη βοήθεια των εθελοντών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.
Όσοι σάκοι δεν παραλαμβάνονται μετά την λήξη του αγώνα συγκεντρώνονται και αποθηκεύονται στο Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ για διάστημα 15 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα οι σάκοι και το περιεχόμενό τους απορρίπτονται.

Η Οργανωτική Επιτροπή προσφέρει Δωρέαν μετακίνηση προς τον Χώρο Εκκίνησης για το Μαραθώνιο Δρόμο, ΜΟΝΟ για τους εγκύρως και εγκαίρως εγγεγραμμένους δρομείς που συμμετέχουν στους αγώνες αυτούς. 

Η (απευθείας και χωρίς ενδιάμεσες στάσεις) μεταφορά γίνεται με λεωφορεία της Οργανωτικής Επιτροπής ταυτόχρονα από πέντε (5) διαφορετικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 5:30πμ έως τις 6:45πμ. Μετά τις 6:45πμ δεν είναι δυνατή η μεταφορά των συμμετεχόντων με μεταφορικά μέσα της Οργανωτικής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Όλοι οι Αγώνες της Διοργάνωσης τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μπορείτε να δείτε και να προμηθευτείτε τις προσωπικές σας φωτογραφίες εντός 48 ωρών μετά τον αγώνα, μέσω της ιστοσελίδας του Επίσημου Φωτογραφικού Πρακτορείου της διοργάνωσης marathonphotos.live. Μέσω της ίδιας ιστοσελίδας θα μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν το Πιστοποιητικό Συμμετοχής σας μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται πως μόνο δρομείς που συμπεριλαμβάνονται στα Επίσημα Αποτελέσματα του αγώνα έχουν την δυνατότητα λήψης του Πιστοποιητικού Συμμετοχής τους.

Σημειώνεται ότι μετά την λήξη του κάθε αγώνα είναι διαθέσιμα τα Ανεπίσημα Αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Τα Επίσημα Αποτελέσματα του αγώνα αναρτώνται μετά τη διερεύνηση και επίλυση τυχόν ενστάσεων επί των αποτελεσμάτων.

Ναι, οι δρομείς έχουν την δυνατότητα ένστασης επί των αποτελεσμάτων τους εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την λήξη του αγώνα. Μετά την καταγραφή, διερεύνηση και επίλυση των ενστάσεων, αναρτώνται τα Επίσημα Αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στη συνέχεια οι δρομείς που συμπεριλαμβάνονται σε αυτά μπορούν να “κατεβάσουν” δωρεάν το Πιστοποιητικό Συμμετοχής τους μέσω της ιστοσελίδας marathonphotos.live.

Μετάβαση στο περιεχόμενο