Προσοχή στους επιτήδειους!

Όταν κλείνουν οι εγγραφές για έναν αγώνα της διοργάνωσης, οι δρομείς που δεν εξασφάλισαν θέση στον αγώνα αγωνιούν να βρουν εγγραφή μέσω blogs ή social media. Οι επιτήδειοι το βλέπουν αυτό ως ευκαιρία να εξαπατήσουν ενδιαφερόμενους δρομείς και να τους αποσπάσουν χρήματα, ισχυριζόμενοι ότι έχουν μια εγγραφή για μεταπώληση.

Σε περίπτωση που αναζητάτε μια εγγραφή μέσω της διαδικασίας αντικατάστασης /αλλαγής στο όνομα εγγραφής, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, προκειμένου να αποφύγετε πιθανούς απατεώνες.

Σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους της διοργάνωσης, η αντικατάσταση μιας εγγραφής είναι δυνατή μόνο εάν ο Αρχικός Εγγεγραμμένος Δρομέας στείλει αίτημα αντικατάστασης στους διοργανωτές μέσω email, σύμφωνα με την ενότητα Διαχείριση Εγγραφών της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα μας. Σημειώνεται ότι για την αντικατάσταση εφαρμόζεται χρηματική επιβάρυνση 5,00€.

Εάν επικοινωνήσετε με ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι έχει διαθέσιμη εγγραφή για αντικατάσταση, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Το πρώτο βήμα είναι να ζητήσετε από αυτό το άτομο να μοιραστεί μαζί σας το πλήρες όνομα και τον κωδικό εγγραφής του ή, ακόμα καλύτερα, το email επιβεβαίωσης εγγραφής από τη διοργάνωση (αυτό μπορεί να σας σταλεί με κάποια προσωπικά στοιχεία διαγραμμένα / μαυρισμένα).

2. Το δεύτερο βήμα είναι να μας καλέσετε ή να μας στείλετε email για να επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα του κωδικού εγγραφής και του ονόματος του εγγεγραμμένου δρομέα.

3. Το τρίτο βήμα είναι να ζητήσετε να σας κοινοποιήσουν (CC’) στο email που θα στείλουν στους διοργανωτές με το αίτημα αντικατάστασης.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μόνες έγκυρες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επικοινωνία με το Τμήμα Εγγραφών είναι:
  info@athensauthenticmarathon.gr και registrations@athensauthenticmarathon.gr

  Ελέγξτε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι σωστή. Ένα κοινό τέχνασμα για τους απατεώνες είναι να αλλάζουν ελαφρώς το όνομα email ή/ και την επέκταση του email.

   4. Μην δεχτείτε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) ως απόδειξη ότι το αίτημα αντικατάστασης έχει σταλεί. Ένας απατεώνας μπορεί να δημιουργήσει μια εικόνα με ψεύτικες / μη έγκυρες πληροφορίες για να σας παραπλανήσει και να εμπιστευθείτε ότι έχει επικοινωνήσει με την διοργάνωση. Ένα παράδειγμα ψεύτικης εικόνας είναι:

    scam ticket

    5. Μην προχωρήσετε σε καμία πληρωμή εάν δεν έχετε λάβει επίσημη απάντηση από τους διοργανωτές.

    6. Εάν λάβατε απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά εξακολουθείτε να είστε αβέβαιοι, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, προκειμένου να επαληθεύσετε τη νομιμότητα του αιτήματος αντικατάστασης.

    Σε περίπτωση που πέσατε θύμα απάτης:
    • Σταματήστε κάθε μορφή επικοινωνίας
    • Εάν είναι εφικτό, διατηρείστε όλο το ιστορικό επικοινωνίας
    • Υποβάλετε καταγγελία στην αστυνομία
    • Επικοινωνήστε με την τράπεζα συνεργασίας σας
    • Αναφέρετε το συμβάν στην διοργάνωση μέσω email

    Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

     
    Share the Post:
    Μετάβαση στο περιεχόμενο