ΣΕΓΑΣ, Περιφέρεια Αττικής και ΟΠΑΠ μαζί στην εκκίνηση της διαδικασίας εγγραφών του 41ου ΑΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Απριλίου, με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά να γίνεται ο πρώτος που εγγράφεται στην πλατφόρμα της νέας ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε τη σχετική αίτηση και παρέλαβε το πρώτο bib number του Μαραθωνίου από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα στα γραφεία της Περιφέρειας, παρουσία του α’ αντιπροέδρου της ομοσπονδίας, Κώστα Κεντέρη, του συντονιστή του Μαραθωνίου, Σωτήρη Κυρανάκου και του υπεύθυνου του τμήματος χορηγιών του ΟΠΑΠ – μεγάλου χορηγού του αγώνα -, Γιώργου Ζούμα.

Γιώργος Ζούμας, Σοφία Σακοράφα, Νίκος Χαρδαλιάς και Κώστας Κεντέρης περέλαβαν τα πρώτα bib numbers των δρομικών αγώνων του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα γίνουν το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Γιώργος Ζούμας, Σοφία Σακοράφα, Νίκος Χαρδαλιάς και Κώστας Κεντέρης περέλαβαν τα πρώτα bib numbers των δρομικών αγώνων του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα γίνουν το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κατά τη συνάντηση η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα εξέφρασε την αισιοδοξία της για την έκβαση της συνεργασίας με τη νέα Αρχή της Περιφέρειας Αττικής:

«Με την κοινή μας παρουσία, εδώ στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με τη νέα ηγεσία του πολυπληθέστερου γεωγραφικού τμήματος της Ελλάδας.

Αυτή η συνεργασία ξεκινά τυπικά και ουσιαστικά σήμερα, με την ευκαιρία του συμβολικού ανοίγματος της διαδικασίας των εγγραφών στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, του μεγαλύτερου ετήσιου αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού γεγονότος της χώρας μας. Εγγράψαμε μετά χαράς και τιμής τον πρώτο αιρετό πολίτη της Περιφέρειας Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά στη πλατφόρμα της ολοκαίνουργιας, ανανεωμένης σελίδας του Αυθεντικού Μαραθωνίου και τον καλούμε να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για το μεγάλο αγώνα το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου 2024, αλλά και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον ΣΕΓΑΣ τις προηγούμενες μέρες.

Η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής, ενός ανθρώπου που προέρχεται από τα σπλάγχνα του αθλητισμού, ελπίζουμε ότι θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τους ήδη ισχυρούς δεσμούς του ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια.

Μέσω συνεργειών και συνεργασιών, όχι μόνο ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, αλλά και ολάκερος ο κλασικός αθλητισμός, θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στο εγχώριο, αλλά και στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι, αναδεικνύοντας παράλληλα και τις τεράστιες δυνατότητες της Αττικής, μιας περιοχής που έχει δοκιμαστεί και έχει επιτύχει στο υψηλότερο επίπεδο όσον αφορά τη φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών γεγονότων».

Σωτήρης Κυρανάκος, Σοφία Σακοράφα, Νίκος Χαρδαλιάς και Κώστας Κεντέρης συνομιλούν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής κατά την επίσημη έναρξη της διαδικασίας των εγγραφών του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σωτήρης Κυρανάκος, Σοφία Σακοράφα, Νίκος Χαρδαλιάς και Κώστας Κεντέρης συνομιλούν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής κατά την επίσημη έναρξη της διαδικασίας των εγγραφών του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Παραλαμβάνοντας τον αριθμό συμμετοχής του στον Μαραθώνιο από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Ο Μαραθώνιος είναι η αθλητική διαδρομή που διατρέχει την πορεία της Αττικής στους αιώνες.

Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε την ισχυρή βούληση να στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο τη μεγαλύτερη και την πιο ιστορική διοργάνωση του κλασικού αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, για μια ακόμα χρονιά θα φέρει την Αττική στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Χιλιάδες αθλητές και φίλοι του Μαραθωνίου, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέτοχοι μιας εμπειρίας, που ξεπερνά τα όρια του αθλητικού γεγονότος. Γιατί η διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου ενώνει νοητά το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της Αττικής, ενώνει διαφορετικούς λαούς και κουλτούρες, ενώνει πόλεις, φορείς και κοινωνικές δυνάμεις – όλα αυτά μέσα από το μεγαλείο του αθλητισμού.

Και πάνω απ’ όλα, θα δώσει σε χιλιάδες ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αττικής, τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις διαρκώς βελτιούμενες υποδομές της, τη μοναδική φιλοξενία της, τις γεύσεις και τα χρώματά της και – το βασικότερο – την θετική εικόνα της. Την εικόνα μιας Περιφέρειας που αναπτύσσεται, που εξελίσσεται και προχωρά στο μέλλον με αισιοδοξία».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί την εγγραφή του στον 41ο Μαραθώνιο υπό το βλέμμα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Εκ μέρους του ΟΠΑΠ, ο επικεφαλής του τμήματος χορηγιών, Γιώργος Ζούμας εμφανίστηκε βέβαιος για τη μεγάλη επιτυχία και του φετινού αγώνα:

Γιώργος Ζούμας, Σοφία Σακοράφα, Νίκος Χαρδαλιάς και Κώστας Κεντέρης (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμένα να βρίσκομαι εδώ σήμερα, καθώς ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τον ΟΠΑΠ – τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του Ελληνικού Αθλητισμού, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό του ΣΕΓΑΣ στηρίζοντας κάθε δράση σε πολλαπλά επίπεδα, προωθώντας με συνέπεια τον Ελληνικό αθλητισμό και όλους τους αθλητές του Ελληνικού στίβου.

Φέτος ο Μαραθώνιος της Αθήνας αναμένεται να σπάσει νέα ρεκόρ, ως συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης περσινής διοργάνωσης. Δίνουμε ραντεβού με όλους εσάς στην ΟΠΑΠ Marathon Expo, στην εκκίνηση του Μαραθωνίου, στον Τερματισμό και στο Sponsors Village για να γιορτάσουμε την συμμετοχή και τη χαρά του να βρισκόμαστε από κοντά και να κατακλύζουμε τους δρόμους της πόλης με χαμόγελα και υγεία.

Κλείνοντας να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας για την οργανωτική επιτροπή, τους εθελοντές, τους αθλητές και όλους εκείνους που συνδράμουν στο να είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας αλλά και εκτός συνόρων. Είστε η ψυχή αυτού του γεγονότος, και η αφοσίωσή σας αξίζει τον απόλυτο σεβασμό μας. Εύχομαι έναν υπέροχο και επιτυχημένο αγώνα και ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε το πνεύμα του Μαραθωνίου και την ανθρώπινη δύναμη για πολλά ακόμα χρόνια».

Η διαδικασία για την εγγραφή όσων επιθυμούν να λάβουν μέρος σε κάποιον από τους δρομικούς αγώνες του 41ου Μαραθωνίου ξεκίνησε.

Share the Post:
Μετάβαση στο περιεχόμενο